Archive for the ‘PC related’ Category

h1

3D Avatar

November 13, 2006

3D Avatar .¬† IMVU is a FREE 3D instant messaging software download. It’s an easy way to chat with friends and meet new people. Build a customized, animated 3D identity from over 200,000 user created options. Decorate your Avatar home page with stickers and powerful editing tools. Have fun exploring cool 3D locations and animating your avatar!

h1

AVG antivirus

November 10, 2006

Khas buat semua “Home Users PC”, AVG antivirus akan menamatkan segala perkhidmatan AVG antivirus Free 7.1 pada 15 Januari 2007. Segala virus update untuk version 7.1 akan ditamatkan.

Saya sendiri telah menggunkan AVG antivirus FREE 7.1, ianya amat berkesan dan yang penting sekali ianya dapat memberi virus update / virus signature secara percuma untuk mengawal, dan menghapuskan virus virus yang terbaru.

AVG antivirus 7.1 telah digantikan dengan yang baru iaitu AVG antivirus 7.5. Sila baca cara-cara meng-install AVG FREE antivirus 7.5 atau download terus AVG FREE antivirus 7.5

h1

Firefox Vs IE

November 7, 2006

Pagi tadi aku view statistic pasal blog aku ni. Didapati memang ramai yang masih menggunakan IE broswer, tetapi peningkatan punggunaan browser Firefox jugak meningkat dan memberangsangkan.

Firefox vs IE statistics
Perlu diingat statistic ini diambil dari pelawat yang melawat blog aku, maklumlah blog ini bukan nya popular mana.  Jadi mungkin statistic ini tidak dapat memberi  gambaran yang sebenar. Tetapi jika betul lah IE browser masih menjuarai dunia internet, maka blog aku yang tak popular ini sepatut nya dilawati oleh ramai pengguna IE browser. Hakikat nya, penggunaan firefox telah meningkat.

Apa kelebihan Firefox? . . . akan saya cerita kan diblog yang akan datang, tunggu . . .

Jika anda tidak sabar untuk melihat atau merasai kelainan Firefox, ha apa lagi, download ajer Firefox browser ni.