Archive for the ‘Malaysia’ Category

h1

BAD TM Services

Disember 3, 2006

Talian telefon rumah aku rosak pada 15/11/2006, dan telah dilaporkan pada pagi itu juga. TM telah mengambil masa lebih dari 10 hari untuk memperbaikai masaalah ini. Pada 29/11/2006 baru ok telefon rumah aku ini. Kalau kira betul betul, ni ada dalam 15 hari (setengah bulan).

kenapa boleh jadi macam ni? entahlah Aku pun tak tahu, bila aku tanya dan complaint semua akan pass aku ke technical department, tetapi soalan aku tak pernah terjawab!

Aku memang kecewa dengan sikap TM.

h1

2007 Malaysia Public holiday

November 9, 2006

This is the link for the latest 2007 Malaysia Public holiday. Jenuh aku nak mencari details nie, maklumlah nak book flight murah Air Asia, so kena lah comfirm betul-betul kalau salah tarikh, buat rugi ajer.

h1

Jerebu / Haze

Oktober 9, 2006

Tiap tiap tahun di Malaysia pasti akan berlaku satu cuaca yang dikenali sebagi Jerebu/Haze. Dan punca utama jerebu ini adalah disebabkan pembakaran hutan yang berlaku di negara jiran kita, dan pernah jugak disebabkan oleh pembakaran-pembakaran yang tidak terkawal di negara sendiri.

Cuaca berjerebu ini bertambah buruk dari tahun ke tahun. Cuaca yang sebegini tidak akan berlalu dengan cepat, tambah-tambah lagi bila kita mengahdapi musim kemarau, memang kabur pandangan kita untuk jangka masa 2minggu atau paling lama 3minggu.

Seperti yang saya katakan tadi, cuaca jerebu nie dah bertahun tahun dah, kalau tak silap saya jerebu nie datang sejak akhir tahun 90an, sekarang dah 2006, dah 7tahun dah, dan tiap tiap tahun kita pasti akan berjumpa dengan cuaca berjerebu. Dah jadi satu keadaan cuaca yang tetap di Malaysia sekarang ni.

Pernah dengar slogan “Stop Open Burning”? Sejauh manakah keberkesanan program itu? Apakah tindakan kerjaan kita untuk menangani terus masalah ini? . . .