h1

8:30am Wednesday

September 27, 2006

Baru jer duduk atas kerusi empuk kat cubical aku nie, dah ada yang mintak tolong pasal network. Kebetulan pagi tuh memang takder orang lagi, aku, member ofis aku dan bos aku jer yang datang kul 8:30am.

Berat hati dan malas jugak sebenar nyer nak gie attend users problem nie, memang dah bertahun tahun dah aku tak gie attend users problem. Entah macam mana, tiba-tiba jadi sanggup pulak nak gie attend problem dia orang hari ini.

Mula-mula printer problem, ada ip conflict, aku pun tak tahulah macam mana printer kat sini selalu conflict. Kita orang ada 3 HP printer pakai HP Jet Direct, dalam sebulan tuh at least mesti sekali conflict punyer. IP dah set sebagai static, hostname pun lain, any idea??

Lepas sattle printer tuh, ada nak kena transfer data from a notebook to PC, nasib baik 10MB ajer🙂.

Then ada computer crash plulak nak kena troubleshoot, lepas diagnose tuh, rasa rasa computer nie nak kena install balik OS dia nie, OS dah corrupted. Aku pun ambik lah pc tuh bawak turun ke tempat aku nak install OS ptg ptg karang. Lepas tuh tiba tiba ada user lain plak cakap pc tuh tak leh format lagi, sebab nak backup and restore email dia kat pc baru dia. Terpaksa lah aku slave kan hard disk yang OS dah corrupted tuh dalam PC baru dia and restore email dia semua. nasib baik hard disk ok.

Check out kat teknikal section untuk cara-cara nak backup and restore email from Outlook Express (aku akan update nanti)

Begitulah pagi rabu aku . . .

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: